3 Aralık 2011 Cumartesi

Karmaşıklık

Farkindalik degil aslında pesinde oldugun...
Aslinda normal seyler
Yaptiklarin cevrendekiler için farklılık..
Çevrede yaptiklarin da seni kesmiyor, dahasini istiyorsun
Ama cevrende dahasi yok!!

O zaman çevreni değiştir...  :(

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Anlaşılamamaktan mıdır bu şikayet, yalnızlıktan mıdır? Endişelerin mi var? Canın mı sıkılıyor? Ne tesadüf? Dünyadaki 7 milyar insan da aynı şeyi hissediyor :) Hepimiz çok farklı şekillerde ifade etsek de aslında tamamen aynı şeyi istiyoruz: Sevgi! Hiçbir insan çevresinde mutlu olamaz! Dünyanın dört bir yanını gezsen, tüm dostlarını değiştirsen hatta beceremeyeceğin halde kendinden bile vazgeçsen aradığın o şeyi bulamayacaksın. Bir sabah bu son günmüş ya da öncesi hiç yaşanmamış gibi kalk yatağından. Güzel bir müzik, hoş bir koku... Geçmişi unutarak, gülümseyerek, sevgiyle karış güne. Yüzlerini bile görmek istemediğin insanlar vardır belki... Affet! Seni ne kadar üzmüş olsalar, ne kadar yorulmuş da olsan, gülümse... Selam ver ve sevgiyle aydınlat içini. Hayatına giren insanlar rastgele sokaktan seçilmiş kişiler değiller. Her birimiz bir amaç taşıyoruz yüreklerimizde. Görmen, anlaman gereken şeyler vardır mutlaka. Sen çevrenden, çevren de senden istesen de bağımsız olamaz. Ne görmek istersen onu görür, ne gösterirsen onu gördürürsün...
"Karmaşıklık" içerisinde hayatın sana açıklık sunmasını bekleyemezsin; çünkü hayat şikayet ettiğin şeyleri de emir olarak algılar ve sana söylendiğin şeyleri fazlasıyla verir.İşte o zaman "Her simetri de bile asimetrik bir yan" görürsün. (Bu arada oradaki -de eki bağlaç değil, bitişik yazmalısın :)

Saygılar,
Bir dost :)

Adsız dedi ki...

"bile" kelimesini görmemişim akşam akşam. Sloganın yazımında yanlış yok, fazladan narsistliğim için özür dilerim :)

Burcu dedi ki...

Yorumunuz için çok teşekkürler, okurken düşündüğüm güzel yorumlardan birisi. Anlaşılamamak ve biraz da endişenin kaygı ile serzenişi idi sanırım birazcık :)
Affetmek o kadar kolay değil çoğu zaman, ama kin de tutmak yersiz.

Hayat simetrilerden oluşmuyor kanaatimce, asimetri baskın çoğu zaman. Ama bu da işin hem eğlenceli birazda melankolik tarafı da bu olsa gerek..

Not: Bir dost demişsiniz, lakin dostlar neden kendilerini gizleme gereği duyar :)

Sevgiyle kalın.

Adsız dedi ki...

Dünyada kötü şeyler olUyor evet ama neye ve kime göre kötü? Piknik yapmak için gittiĞin yerde aniden yağmUR yağmaya başlarsa söylenirsin değil mi?P Oysa ki o yAğmur,P aylArdır mahsulü ziyan olmuş çifTçinin yüzünde güller açtırıYordur. YA da otobüsü kaçırdığın için söylenirsin belki, oysa ki o da çok acil gideceği yere yetişmesi gereken birinin imdadına yetişiyordur, kim bilir?.. Hayat ne simetrik ne de asimetrik aslında. Kendi küçük pencerelerimizden, kendi küçük mahallelerimizden ne görüyorsak o. Yaşadığımız çoğu şeye kendi perspektifimizden "kötü" diyoruz, halbuki ne olması gerekiyorsa o oluyor. Böylece olgunlaşıp değişiyoruz. Halkalardan birini çıkarsak tüm zincir kopuveriyor...

Burcu dedi ki...

Güzel bir bakış açısı "Uğur Papatya" :) Tabi değişkenlik her an önem arzeder.
Tabi bu kadar zahmete girmenize luzum yoktu.
Simetri ve asimetri uyumdur. Dengedir aslında, japonların ying yang ı misali..

Erkek Gücü dedi ki...

Blog başlığınız yalnızca asimetrik olanlara dikkat çektiği için bu kadar zahmete girdim :) Her düşüncenin yeni açılımlara ihtiyacı vardır. Neyse... Konumuz tamamlanmıştır, keyifli çalışmalar dilerim :)

İlginizi çekebilecek diğer yazılarım...^^

Related Posts with Thumbnails