19 Haziran 2010 Cumartesi

Kısa bir hikaye denemesi

Elinde bir kadeh şarapla verandada dolaşıyordu. Verandanın gül kurusu mermerden ve beyaz mermerden döşenmiş dekorasyonun incelerken adımlarını dalgın dalgın attığının farkına varmadı. Hava çok sıcaktı, gündüz daha da dayanılmaz oluyordu. Gece bu saatlerde bu esinti ve bir kadeh şarabın tadını hiç bir şeye değişmeyeceğini düşünerek, verandadaki yasemin çiçeğinin yanındaki salıncağa oturdu. Ahşap sıradan bir salıncaktı, yeşil döşemesi ile oldukça sade bir görüntüsü vardı. Başını kaldırdı, beyaz yaseminler ve kokusu etrafını sarıyordu. Şehire oldukça uzaktı yaşadığı yer bu nedenle yıldızlara öyle yakındı ki, ay hilalden biraz büyük çeperi ile göz kırpar gibiydi... Bulutlar az da olsa farklı şekilleri ile ayın ve yıldızların etrafından geçerlerken şahane bir atmosfer oluşturuyordu.

Derin bir nefes aldı.. "Hayatı seviyorum" diye düşündü.

O sırada içeriden gelen telefon sesi ile ürktü, aniden ayağa kalkması ile elindeki bardak yere düştü ve kırıldı.. İçindeki şarap üzerine sıçramış ve arkadaşı ile gideceği partide giyecek olduğu kıyafetin kirlenmesine sebep olmuştu..
Sinir bozucu bir durumdu, bu kıyafet için günler öncesinden bir çok program, terzi işleri mağaza ziyaretleri yapmıştı, sıradan bir kıyafetle nasıl gidecekti..

İçeri girdi ve telefonu açtı, telefondaki annesiydi, sesi kötü geliyordu. Meraklanmış ve korkmuştu. Telefonu kapattığında annesini görmesi gerektiğini düşündü. Arkadaşını aradı ve programını erteledi.

Acelece, odasına çıktı, dolabını açtı ve hızla saçlarını topladı. Jean ve bir gömlek giydi, boynuna bir fluar bağlayıp, yola çıktı. Yolda annesini aradı, "geliyorum annecim yola çıktım ilk uçakla yanındayım, merak etme, üzülme sakin ol!!!"

2 yorum:

Onur Diribaş dedi ki...

Bütün yazılarını okudum ama bunun tadı bambaşkaydı. Neden devamını getirmedin? Çok merak ettim devamını. Hadi ne olur yaz. :)

Ya da başka bir konu üzerine de yazabilirsin. Ama hikaye yazmalısın gerçekten.

Burcu dedi ki...

Teşekkür ederim :) Bir süredir yazı yazmayı erteliyordum. Yazayım..

İlginizi çekebilecek diğer yazılarım...^^

Related Posts with Thumbnails