9 Temmuz 2010 Cuma

Evlilik çorbası





Her evlilik bir çeşit çorba gibidir, kiminin tadı yerinde, kiminin ise tuzu eksiktir, kimisi de ferahlatır, kimisi de içtikten sonra rahatsızlık verir.. Bazen soğuktur bazen sıcaktır ılık çorba keyifle içilmez tadı anlaşılmaz arada soğumalı ve tekrar ısıtılmalıdır. Sıcak içilince damağı yakar, soğuk içildiğinde de boğazı acıtır, ılıkken de nedense yavan olur. Ama çorba yemeğin vazgeçilmezidir.

İçine farklı materyaller katıldığında lezzeti güzelleşir, maydanoz, tereyağ, baharat, krema,.. çorbanın çeşidine göre katkıları vardır, her bireyin de hayata farklı kazanımları olduğu gibi. 
Hayata tad katmak için yapılan güzellikler gibi, çorbada bazen farklılık ister kendinde, kimyon ister bazen, bazende krema.. Bir nefeslik tadını değiştirir hayatın.. Zamanın. 
Sofraya tek oturmayı sevmeyen bir ülkenin çocuklarıyız bizde yemekler ailecek yenir sofra kültürü vardır bizde. İlk önce çorba ile başlanır menüler misafir sofralarında, çok farklı türde çorba vardır. Kimisi kelle paça sever, kimisi kremalı mantar, kimisi deniz mahsüllüsünden, kimisi mercimek, kimisi şehriyeli domatesli, kimisi de ayran aşı hani şu soğuk yenenden.. :)





Restorantlara gideriz bazen eşimle, çorba içmek için, ben beyinli işkembe çorbasına bayılırım, içine limon (ama doğal olacak limon) sirke birazcık, gece ise menüdeki çorbamız tabi ki de sarımsak :) üstüne de fırında kızartılmış minik kıtır ekmek parçaları mükemmel uyum. Boool kalorili ama yedikten sonra doyuran ağzın tadını bozmayan bir çorbadır.

Ağızda hoş tat bırakan hoş sohbetler gibidir güzel ve leziz bir çorba içmek!!!




2 yorum:

İlker Yılmaz dedi ki...

çorba sevmiyorsak ne yapçaz ...!

Burcu dedi ki...

O da bir seçenek herkes her şeyi sevemez ki :)

Belki farklı çorbalardan denememişsindir, önyargılı olmamak gerekli bazen ;)

İlginizi çekebilecek diğer yazılarım...^^

Related Posts with Thumbnails