12 Temmuz 2010 Pazartesi

Günnük Başlangıç..




Sevgili Günnük,

Öyle çok bunaldım ki bu sıra, sanki her şey üst üste gelmiş gibi.. Yoğun tempolu ev taşıma ve kardeşimin nişan telaşının ardından ailevi sorunlar ve bazılarının bencilliğim üzerine yaptığı senaryolar arasında sıkıştığım bir dönem..


Ben bencil miyim acaba diye sorarsak, evet bencilim, en az herkes kadar, kendimin değerli olduğuna inanırım paylaşmayı sevsem de çok değer verdiğim konularda pek paylaşımcı değilimdir. Misal sevdiğim bir pastadan kolay kolay dilim vermem :)
Buna rağmen hayata karşı biraz sempatik olduğumu düşünsem de aslında aslında oldukça asi ruhlu ve fevri bir yapım var. Bu huyumu pek sevmesem de, bu ani çıkışlar genelde pek mantıklı sonuçlar çıkartmıyorlar meydana... maalesef.. Tabi bir de haksızlığa tahammül edememe durumu söz konusu olduğunda işler birazcık sarpa sarıyor..


Misal hayatımdan yaptığım bazı fedakarlıkların görülmemesi ve sanki bir değeri yokmuş gibi davranılması üstüne de "bencil" damgası yemek oldukça ve oldukça sinir bozucu. Zira ortada bir süreç ve kayıp zaman ve özveri mevcut iken nasıl hasır ardı edilen bir emek oluşur, ilginç..  İşin garibi ortada bir hak mevcut iken bu haktan söz etmek bile suç durumuna getiriliyor bu daha da ilginç.. Ki çoktan unutmaya çalıştığım bu maddeleri sıralamayı sevmediğim halde sıralanması için zemin oluşturulması daha da ilginç.. Uygun zemine uygun kelimeler sıralanmasını içine sindiremeyen saygıdeğer büyüklerim acaba suçlama yaparlarken bir durum değerlendirmesi yapmayı düşünmüşler midir..


Ne gerek vardır ki! 


Ben varım, at üstüne ört gömülsün! Boğulsun altında..


Güya rahatlayacakken, daha da bunalan psikolojimle başbaşa ben!!!

2 yorum:

allecra frain dedi ki...

:) boş işler bunlar fedakarlığı sadece salak zamanlarımda yapıyorum artık yada sorhoşken.

değeri bilinmiyosa hiç yorulamam :D:D

pastam da benimdir ayrıca.

Burcu dedi ki...

Bazen gereksiz fedakarlıklar gerekebiliyor, ama bu konuda çok geniş açılı olamıyorum nedense..

İlginizi çekebilecek diğer yazılarım...^^

Related Posts with Thumbnails