26 Ağustos 2010 Perşembe

Elfen Lied

  
Yazıyı
okumaya
başlamadan
önce
yukarıdan
müziği
açmanızı
öneririm,
Animenin
soundtrackı,
uzun süre
kulaktan gitmeyen
büyüleyici bir
tınısı var..
Elfen lied- lilium.



Elfen Lied, Japon Manga serilerinden biri 13 bölümden oluşuyor. Studyo Arms prodüksiyonluğunda yapılan dizi, Ocak 2004 tarihinde piyasada yerini almış olasına rağmen ülkemizde oldukça yeni. Animenin yaratıcı ismi ise Lynn Okamoto. O yılların grafik şartlarına rağmen iyi iş çıkartmış.

Dizinin başlangıcında muhteşem bir parça tüylerinizi diken diken ediyor. Dünyada herhangi bir etken olmaksızın doğan bebeklerin kulaklarının (kafatasından çıkan ve kemik şeklinde ve kafatası ile birleşik) farklı olması ile farklı bir süreç başlıyor. Diclonius denilen mutanta uğramış bir insan soyunun ortaya çıkması ile bu soyun insanları yok edeceğinden korkan bir grup insan ve hükümet Japonyada gizli bi roluşum kurarlar, bu doğuştan Diclonius lar toplanıp kapalı bir alana hapis edilir ve denek olarak kullanılır.






Üzerlerinde deneyler yapılır. Görünmez kolları ki buna (vektör) deniyor.



İçerik olarak düşündüğümüzde, korku formatına yakınsa da bir korku animesi değil, çıplaklık anime sürgüsü boyunca mevcut olsa da bunu masumluk boyutunda ve masumluk karesinde tutmayı başarmışlar. Çocuklar ile izlenebilecek bir türü de var sayılmaz, ç,nkü havada uçuşan kollar bacaklar ve bol bol kafatasları görebilirsiniz. Vıjk diye patlatılan bedenler ve her yerde kan..





Karakterler: (seslendirenler)


Lucy * (Sanae Kobayaşi): 18 yaşarında diclonius bir kız. Küçük yaşta okulda sevdiği bir köpeği öldüren diğer öğrencileri parçalara ayırdıktan sonra gücünü keşfetmiş, Sonrasında tesadüfi olarak aşık olmuştur. Acimasız ve üreme yeteneğine sahip tek diclonius.

Nyuu* (Sanae Kobayaşi)Lucy'nin kişiliği bölününce ortaya çıkan ve dizideki en saf, en masum karakterlerden biri. Kouta'ya Lucy gibi aşıktır. Vektörlerini kullanmayı bilmez.



Kouta (Çihiro Suzuki): Lucy in çocukluk arkadaşı, Lucy e söylediği bir masum yalan yüzünden ailesinin ölmesi ile hafıza kaybına uğramıştır. Ama o da Lucy'i sever.



Koutanın kardeşinin ölümü:




Yuka (Mamiko Noto): Kouta'nın kuzeni, o da Lucy gibi çocukluktan beri Kouta'ya aşıktır. Babasının olan bir evi kullanması için Koutoya verir, ve tüm herkes orada buluşur.. İhtiyacı olduğunu düşündüğü insanlara kalacak yer ve yemek sağlamaya başlarlar. Ev aslında bir handır bakımını yapıldıktan sonra karşılığnda başka bir şey istemez.

Nana (Yuki Matsuoka) : Dizideki En saf karakterlerden biridir. Öldürmeyi sevmeyen tek dicloniustur. Laboratuarda uzun süre denek olarak kullanılmış ve kendisine destek olarak baba gibi gördüğüve ona hep destek veren Müdür Kuramayı seçmiştir. Vektörleri Lucy'ninkinden daha uzundur.Lucy'yi bulup labaratuara geri götürmek için görevlendirilmiştir. Nana Lucy'ye eve dönmesini söyler. Lucy onu dinlemeyince ölümcül bir kavgaya başlarlar ve bu kavgada nana kollarıyla bacaklarını kaybeder... Daha sonra mayu ile tanışan ve Kouta'nın evine taşınan Nana, büyük bir travayı atlatmak zorunda kalacaktır... 

Müdür Kurama (Osamu Hosoi):Araştırma merkezinin müdürü. Lucy ona çok yaklaşsa bile zarar vermedi çünkü Kurama'yı öldürmekten çok onun sevdiklerini öldürmeyi tercih etmişti.






Mariko  (Tomoko Kawakami) : Mariko, kuramanın gerçek kızıdır. Kurama denek olarak kullanılan bir diclonius'tan vektör virüsü bulaşınca kızı da bir diclonius olarak doğmuştur. 11 metre uzunluğunda bir çok kolu vardır. Bu mükemmel Diclonius, hiçkimse işe yaramayınca Lucy'yi öldürmek için görevlendirilen son varlıktır. Tam bir şeytan olan mariko, yıllarca anneliğini üstlenen kadını bile bir çırpıda öldürür. Ama bilim adamlarının ona geçmişte yaptıkları bi operasyon (vücudunun içine yanlış bir hareketinde patlatılacak bombalar yerleştirilir), marikoyu sadece bir silah haline getirmeye yetecektir. Yıllarca gerçek annesini ve babasını bekleyen Mariko, Kuramayı tanıdığında, gerçek küçük bir kız olur... vucuduna yerleştirilen bombaların patlaması ile Kurama ile birlikte ölür.

Asker:  Öldürmek için özel olarak eğitilmiş,takıntılı ve  kendini beğenmiş bir canidir.Öldürmekten zevk alan bu adam, devlet için çalışır ve Lucy'yi öldürmek için görevlidir. Lucy ile kapışmasınd kolunu, bacağını ve gözlerini kaybeder. Ama bunlara rağmen asla peşini bırakmaz..


Bağlantılar:
Fan Fan, fan dvd, sözlük, genel bilgi



2 yorum:

Adsız dedi ki...

o Evet, muhtemelen bu yuzden

Burcu dedi ki...

sanırım evet

İlginizi çekebilecek diğer yazılarım...^^

Related Posts with Thumbnails