13 Ağustos 2010 Cuma

Gökova Ve Yıkılan Hayaller...



Türkiye'nin eşsiz güzelliklerinden en çok nasibini alan sanırım Muğla'dır. Merkezde sakin ve seçme bir insan bütünü ile yaşayan halk sahile 30 dk uzaklıktadır. Muğlalılar, genellikle memur ve geriye kalanları da kira ile geçinen halk çoğunluluğunu oluşturur. Burada yaşam sakin ve huzurlu.. İdi.. Üniversitenin gelmesi ile bazı siyasi (ırkçı) çatışmalara sahne kalsa da, yerel halk bunu sadece "rahatsız edici ve üniversite keşke hiç gelmeseydi" şekilde de yorumlar. Üniversite geldikten sonra Muğla, eskiye nazaran yozlaşmış, değer yargıları dalgalı kura dönmüş bir vaziyettedir ki bu acınası bir tablo.
Güven baz alınan şehrimde artık insanlara güven kalmamış durumda.. Tabi yerel halk birbirlerine güvenden bir şey kaybetmiş sayılmaz.
İlginçtir ki, şehrimizde esnafların politikası farklıdır, memur mesaisi gibi işler. Sabah 8- akşam 9. Restorant ve sonradan gelen bir kaç firma dışında 12 ye kadar açık kalan firma nadirdir.

Bir şey eksikse, komşuda vardır kesin, kap bir kase al gel.. :)

Bir değişiklik yaparak Yat Turuna , Tekne Turuna katılma kararı almıştık. Kültürel bir gezi neticesi ile ki nasıl bir şey ise Kültür Bakanlığı bu geziyi Kültürel Aktivite gibi görmediği şaşılası bu konuya sonra değineceğim. Yurt dışında bir festivalde ülkemizi temsil edecek olan MSM Muğla Kültür Sanat Ve Spor Merkezimiz bünyesinde yıllardır çalışmış olan grubumuzla bir Gökova (algida reklamlarından belki hatırlarsınız) turu düşündük. Gökova Belediye Reisimizin de desteği ile 30 kişilik çoluk çocuk toparlandık. Yola çıktık.

Ama malesef ki, Gökova eski Gökovalılığını kaybetmiş, evet hala çok güzel ama kendi halkına kendi insanına eziyet edip, yurt dışından gelen bazı gruplara torpilvari tavır takınma derecesinde aşırı davranışları es geçtiğimizi var sayarsak bile. Önceden ayırtmış olduğumuz teknenin, yolcusunu almadan kalktığını, ve bizi güneşin alnında (hadi bizi es geçiyorum çocuklar var!) sabah 10 dan akşam 5 e kadar terasda yolculuk etmemizi talep etmeleri ile büyük bir harbede yaşandı. Para insanları ne hallere düşürüyor, karakterlerini ne kadar küçük düşürüyor.!!!
Gökovayı sevmiş olsamda, Tekne sahiplerinin bu davranışı tamamen profesyonellikten uzak ve sadece günü kurtarma havasında! Türkiyem seni bu insnalar gibi insanlar bu hale getirdi!!! Kendi insanına sahip çıkmayıp, birdaha geleceği keisn olmayan turiste peşkeş çekmeler..



Ve bu bir sondur. Bir daha o firma ile hayatta tura katılmam...:)

Organizasyonlarım abile dahil etmeyi düşünmüyorum. Çok kızdım ..:)


Son olarak limanımız en sevdiğim koy olan Çınar'da sonlandı.. Süper bi yer..

3 yorum:

İlker Yılmaz dedi ki...

Bu yıl içerisinde gökova da bulunan birisi olarak yukarıda sayılan her yeri gördüm..muhteşem doğa güzelliği ve insanı dinlendiren eşsiz manzarasıyla harika bir yer gökova ....
imdi geleleim tekne turuna sanırım bu turlar hep aynı :))) sözde kültürel turizm yaptırıp ceplerine parayı koyduktan sonra hiç kimseyi umursamayan insan topluluklarının ( deniz mafyaları ) kıyıları ele geçirmesinin bir sonucu ile burdad karşılaştırılmış..buradan tekne turun gideçeklere dikkat demek isterim ama artık şansınıza kalmış :))gidince anlarsınız ne demek istediğimi..bende kendi tekne faciamı anlatayım : marmariste bir yat turuna çıkmıştık arkadaşımla sözde sınırsız içeçek açık büfe öğle yemeği ( barbekü )otelinizizn önünden özel servisimiz sizi alaçak , sabah 9-akşam 16,30 da biteçek harika bir kültürel -doğa gezisi diye tanıtılmıştı plajda ..(biz kandık sakın siz tekneneizi görmeden kanmayın ) neyse gün geldi çattı hayallerimiziz süsleyen tekne için sabah erkenden kalktık hazırlığımızız yaptık servisimiziz beklemeye başladık ;
1.servisimiz geldi içi yerli ve yabancı turistle dolu oturacak yeri olamayan elimizdeki malzemelerle istif bir biçimde yola çıktık allahtan yol kısa sürüyor 5 dk mesefa yurusek daha iyiydi ama neyse bekleyin servisis bizizm tekneye götüreçekler sizi dendi plajda...
2 . servisten indik grup halinde teknelerin önüne getirirldik bizizm hayalerimiziz süsleyen tekneler yanyana süper tekneler tvsi müzik sistemi şezlongları mutfakları harika tekneler bir baktık tipe göre tekne sistemini uygulanıyor sahilde cebi sağlam para dağıtacak kişiler bir yere tabi hoş hanımları kendi teknelerine alıyorlar diğerleri bir tekneye bir diğerleri bir başka tekneye biz bir baktık ki hayallerimizi süsleyen tekneler gitti cebimize uygun tekneye bindirildik ( asla helalai olmayan bir para kazanma yöntemiyle-kaldı ki ben bir daha zaten gidememe muğlaya ilk ve sondu )
3. yolculuk başlaması 10,30 :)) sükür başladı çünkü marinada bizden başka2tekne kalmıştı herkes yolunu aldı gitti bizim tekne teknik aksaklıklarla uğraşıyordu..yola çıktık çıktığımız yerleri anlatmıyorum :)))gezdiğimiz yerleri 10dk bir tekarar gezmeye teknemiziz bir kıyıya 30dk yanaştırmaya çalıştık buraları kısa kısa geçiyorum çünkü aynı adacığıı 7defa gördüm :)) neyse demir attık hura teknedeki yabancılar beutifull sea die die daldılar güzelim denizizmize sizde hiç deniz yokmu birder leydi diyesim geldi dalışlarını gördükten sonra :)))
3.gelelim öğle yemeiğine 13,00 sıraları yemek için teknenein alt katına oturduk ; lütfen dikkat masalarımız 10 kişilktir sıkışarak oturunuz :D masayı görseniz 4 kişi anca sığar biz 10 kişiyi sığdırdık yemek menusu 1 tavuk kandı-avucumdan az salata avucum kuçuktur bu arada :)) makarna içeçek (333..isimli rekalam olmasın bir içeçek :) ee bi tane kanat çabuk bitti baktık elind ebir tabak arkadaşın birir tekrardan tavuk servisis yapıyor istedik bize demez mi arkadaşlar herkese yetirelim bu tavukları lütfen..alçağıma alaçağıma pişaman etirir gibi (iki parmağınızız birleştirirn ha okadarcık bir tavuk parçasını kaptım-soğuk pilavla ii gidiyor 50 derece sıcağın altında ) sözde açık büfe barbekü daha sıda var da neyse....

İlker Yılmaz dedi ki...

4.ben yolculuğa başlarken sormuştum şeker hastasıyım diet kolanız var mı açık büfe içeçek madem rahatsızım ben şekerli şeyler içemiyorum var var dolapta altta olması lazım dediler yolculuk sırasında öğrendim ki ben bu yolculukta içeçeksiz kalaçaktım :))) suya talim edeyim dedim ama su bile yolculuğun sonuna kadar yetmedi açık bufe sınırsız içeçekler yolculuk bitmeden tükenmişti..en komik olay neydi biliyormusunuz laptan bana diet kola bulaçağına dair parayı almadan önce söz vermiş olmasıydı tabiki söz uçtu denize durduğumuz bir yerde bir bufeden 330cclik diet kolaya 4ytl verdiğimde kaptan kaptan sizin tekneye diet-kola alayım mı diye sormamdı..kemküm birşeyler söyledi..ama sadece söyledi o sınırsız içeçkelerden içtiğim sudan başka birşey değildi kaldı ki içeçeklerde sınırsız değildi :) saat 15,45ten sonra teknede su kalmadı
5.yolculuk bitişi sanki çok eğleniyormuşuz gibi gezi sırasında neredeyse çok az açılan müzik sistemi sonuna kadar açık sahildekilere hava atacağız ya müzikler 2008 yabancı :))bizde bi eğlendik bi eğlendik edasıyla marinadakiler e tekneye bininde görün dercesine bir tavırla tekneden indik..hni servis vardı biziz otele götüreçek olan :)))) yok ole birşey herkes yayan tabana kuvvet döndü geldi..

kısacası eğer şansınız varsa iyi bir tekne iyi bir mürettebatla çok güzel koylar gezebilir karnınız tıka basa doyabilir ve eğlencenin doruklarına ulaşabilirsiniz tekne turuyla ma şanslı değilseniz..:)))çok mu detaylı yazdım bilmiyorum ama bu yıl muğlada başıma gelen bir anıydı..siz siz olun parayı vermeden teknenin ismini elinizdeki bilette görmeden bu sizin tekneniz demeden tekne turuna çıkmayın :))

Burcu dedi ki...

Palavra serbest atış serbest, tavsiyem yazılı imzalı rezervasyon booking:)

Tam rezillik, parayı alayım da gerisi ne olursa olsun. O güzelim doğa harikasını 3,5 para için rezil ediyorlar pis servisleri de cabası..

İlginizi çekebilecek diğer yazılarım...^^

Related Posts with Thumbnails